САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

САОПШТЕЊЕ

 

ОДЛАЖУ СЕ СВЕ ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, на основу Одлуке Владе Републике Србије о проглашењу ванредне ситуације на територији Републике Србије, због опасности од поплава, налаже да се из безбедносних разлога одложе све активности које су планиране у предшколским установама, основним и средњим школама, а тичу се такмичења и смотри ученика, наставе у природи, излета, посета и екскурзија, као и свих других ваннаставних облика васпитно-образовног рада који предвиђају окупљање деце и ученика.

 

Одлуку о прекиду редовне наставе доноси јединица локалне самоуправе, а у подручјима земље која нису угрожена редовна настава може да се одвија  несметано.

 

Ово упозорење доноси се у најбољем интересу деце, ученика и запослених у школским установама, као и њихових родитеља. Оно ће важити док Влада Републике Србије не донесе одлуку о престанку ванредне ситуације, о чему ће установе бити благовремено обавештене.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја апелује на све високошколске установе да прилагоде организацију рада новонасталој ситуацији.